Alfa Laval

Alfa Laval

Merk: Alfa Laval
Product Code: Alfa Laval
Beschikbaarheid:
Op aanvraag

Beschikbare Opties:

Beschrijving

Alfa Laval

Alfa Laval AB is een Zweeds bedrijf en leverancier van procesapparatuur voor een zeer uiteenlopend aantal industrieën, waaronder voedingsmiddelen-, chemische-, scheepvaart-, en olie- en gasindustrie. De technologieën die Alfa Laval levert zijn in drie hoofdtakken in te delen: warmteoverdracht, scheidingstechniek en vloeistofstroombehandeling. Alfa Laval is al jaren marktleider in verschillende types platenwarmtewisselaars. Het bedrijf werd in 1883 opgericht door Gustaf de Laval en Oscar Lamm.

Cijfers

Alfa Laval heeft 26 productie locaties en 70 Service Centers. In 55 landen heeft het een verkoopkantoor en in nog eens 45 landen verkoopvertegenwoordiging. Met een gemiddelde van 10.800 werknemers realiseerde het in 2007 een omzet van 2,98 miljard Zweedse Kronen en een winst van 540 miljoen Zweedse Kronen.

Geschiedenis

De drie hoofdtakken warmteoverdracht, scheidingstechniek en vloeistofbehandeling die Alfa Laval tegenwoordig heeft is een logisch voortvloeisel van de geschiedenis van het bedrijf.

1883
    Gustaf de Laval richt samen met zijn partner Oscar Lamm het bedrijf AB Seperator op en in de Verenigde Staten wordt begonnen met het bedrijf De Laval Cream Separator Co. Met deze bedrijven wil Gustaf de Laval met name de in 1878 door hem uitgevonden melkseparator aan de man brengen.
1888
    De eerste pompen worden verkocht, die worden gebruikt om de behandelde melk van de separator weg te pompen.
1889
    Het patent van de Duitse uitvinder Clemens von Bechtolsheim voor een ronde disc wordt gekocht. Met deze Alfa-disc wordt de capaciteit van de separator enorm verhoogd.
1890
    De eerste continue melk-pasteur wordt geïntroduceerd, waarmee het bedrijf begint met de warmteoverdrachttechnologie.
1910
    Gustaf de Laval begint met zijn eerste melkmachine.
1938
    Alfa Laval brengt zijn eerste warmtewisselaar op de markt. Pontus Hytte, de zoon van de beroemde Zweedse schilder Carl Larsson brengt de ontwikkeling en fabrikage van de warmtewisselaars naar Lund, (Zweden).
1963
    Het bedrijf verandert zijn naam van AB Seperator naar Alfa Laval AB. De naam Alfa komt van de alpha discs en de naam Laval van de oprichter van het bedrijf
1971
    Alfa Laval koopt een meerderheidsaandeel in het Deense Bedrijf Lavrids Knudsens Maskinfabrik (LKM), waarmee Alfa Laval de vloeistofbehandeling business instapt.
1991
    Tetra Pak, een bedrijf dat wereldwijd grote voedingsmiddeleninstallaties levert, koopt Alfa Laval. Tetra Pak is in handen van de familie Rausing.
1993
    Alfa Laval wordt een onafhankelijke groep binnen de Tetra Laval Groep. Vloeibare voedingsmiddelentechnologieën worden geïntegreerd in de Tetra Pak business. Producten voor het boerenbedrijf vormen een nieuwe industriële groep: Alfa Laval Agri.
2000
    De Alfa Laval Groep wordt gekocht door het investeringsbedrijf Industri Kapital. Hun intentie is het verder ontwikkelen van de markleiderspositie van Alfa Laval in warmteoverdracht, scheidingstechniek en vloeistofbehandeling.
2002
    Alfa Laval wordt naar de Stockholm StockExchange gebracht. Belangrijkste strategie is winstgevende groei, waarvoor ook direct twee Deense bedrijven worden gekocht: Danish Separation Systems A/S (DSS) een specialist in membraanfiltratie voor de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie, en de Toftejorg Groep een marktleider in reinigingssystemen voor tanks.
2011
    Alfa Laval koopt Aalborg Industries

Alfa laval